6 woningen voor Geelse Huisvesting

Herentals 05.2020 woongebouwen

Tempels is een woonwijkje uit de jaren zestig aan de rand van het dorpscentrum van Morkhoven. Het slingerende stratentracé, het samenhangende straatbeeld en het volwassen groen geven hier veel kwaliteit aan het wonen. De eenvoudige baksteenarchitectuur van de bestaande huizen biedt voldoende houvast bij het uitwerken van een oplossing voor de vraag van Geelse Huisvesting: een groepje van 4 bungalows vervangen door 6 kleine woningen.

We maken een gebouw dat zich discreet invoegt tussen de bestaande huizen. Er komt één gemeenschappelijke tuinstrook aan de zonnige straatkant. De parkings en een ruime fietsen- en afvalberging krijgen een plek achter het gebouw. Alle woningen zijn van het doorzontype en hebben een inkom aan de straat.

De gevels zijn uitgewerkt in oranjerode baksteen met veel aandacht voor textuur en detaillering. Een lage borstwering in metselwerk bakent de lichtjes terugspringende terrassen af. Zo ontstaan er beschutte buitenplekken waar privacy en het uitzicht naar het suburbane straatleven in balans zijn.

locatie: Morkhoven, Herentals
jaar: 2012-2018
opdrachtgever: Geelse Huisvesting
fotograaf: Dirk Fredricx

6 woningen voor Geelse Huisvesting
6 woningen voor Geelse Huisvesting